Eesti | Geograafia, Ajalugu, Poliitika Ja Rohkem

Eesti: geograafia, ajalugu, poliitika ja rohkem
Geograafia Eesti

Eesti on peamiselt madalikul riik, mis piirneb Läänemere, Läti ja Venemaa. See on palju järvi ja metsi ja palju jõgesid, kõige kuivendamisega põhja lahte Soome või itta Peipsi järve, oma järv.

Valitsus

Parlamentaarse demokraatia.

Ajalugu

Eestlaste vastu ründamisest viikingid, taanlased, rootslased, venelased enne 13. sajandi. 1346. aastal taanlased, kes omas Põhja-Eestis, müüakse maa Teutooni Ordu Saksamaa, kes oli juba olemas Liivimaa (Lõuna-Eesti ja Läti). Saksa rüütlite vähendas eestlaste pärisorjus. 1526, rootslased võttis üle ja võimu Saksa (Balt) Riigi omandis klassi vähenes. Aga pärast 1721, kui Venemaa õnnestus Rootsi võimu haaranud all rahu Nystad, eestlased olid allutatud topelt pärisorjus-baltlaste ja Tsaari ametnikud. Rõhumise kestis lõpukuudel I maailmasõda, mil Eesti lõpuks saavutas iseseisvuse pärast võidukat sõda (1918-1920). Aga varsti pärast algust II maailmasõda, rahvas oli okupeeritud Vene vägede ja ühendada nii 16. liiduvabariigis 1940. Saksamaa okupeeritud rahvas 1941-1944, mil ta oli retaken Nõukogude Liidu poolt.

Eesti sai iseseisev riik

Eesti iseseisvuse Nõukogude Liidu märtsist 1990. Nõukogude vastupanu järgnenud, kuid pärast tunnustuse Euroopa ja teiste riikide, Nõukogude Liit tunnustas Eesti omariiklus on 6. september 1991. ÜRO liikmeks järgneb september 17. taasiseseisvunud rahva omaks vabaturu reforme. Kütuseks välisinvesteeringuid, majanduslik areng jätkus. Aastal 2004, Eesti ühines Euroopa Liidu kui ka NATO. Septembris 2006 Toomas Hendrik Ilves valiti presidendiks, võideti lasuvad Arnold Rüütel.

2007. aasta märtsis Eesti lubatud Internet hääletada Parlamendivalimised, olles esimene riik seda teha. Peaminister Andrus Ansip Reformierakond kitsalt võitis valimised, 31 101-istmed, vaid kaks rohkem kui Keskerakond.

Vägivaldsed protestid puhkes 2007. aasta aprillis, kui Eesti ametnikud kolis vastuolulisi pronkskuju Nõukogude sõduri park Tallinnas ja panna see sõjaväekalmistule. Üks inimene sai surma ja kümneid sai vigastada. Venelased-kui ka Vene valitsuse öelda mälestusmärk kiitusega Punaarmee sõdurid, kes suri võitlus Natsi-Saksamaa ja objekti oma ümberpaigutamine. Eestlased usuvad kuju ülistab Nõukogude okupatsiooni Eestis.


Märtsis 2014 peaminister Andrus Ansip astus. Sotsiaalminister Taavi Rõivas valiti president Ilves õnnestub Ansip. Ansipi sõnul on ta loobunud lubada järeltulija valmistada ja viia oma partei läbi 2015. aasta valimistel. Kui ta astus, Ansip oli Euroopa Liidu kõige kauem ametis valitsusjuht. Ta oli peaminister alates 2005. aasta aprillist.

Eesti Piir

Eesti Territooriumi Üldandmed

Eesti Asend

Eesti Territoorium

Eesti Kultuur 1918–1940

Eesti Kirjandus

Postagem Anterior Próxima Postagem